Соломон Паси: Задачата ни е нещо по средата между "Мисията невъзможна" и "Умирай трудно"

1
Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, започва срещите с партиите
Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, започва срещите с партиите Снимка: NOVA

Плевнелиев: Нагърбихме се с нелеката задача да накараме партиите да излязат от окопите и да си говорят

Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, започва срещите с парламентарните групи в 48-ото Народно събрание. Първите разговори са с представители на ГЕРБ-СДС и на „Български възход”.

На влизане бившият външен министър Соломон Паси определи задачата като нещо по средата между "Мисията невъзможна" и "Умирай трудно". "От падането на Берлинската стена до днес никога политиката не е влияела толкова на вътрешнополитическия живот. Ние сме в уникална ситуация и трябва да се намерят уникални решения", категоричен е той, предава NOVA.

Според него функцията им не е официална. "Виждаме, че има много повече общи неща, отколкото различия, няма диалог", обясни Паси.

От своя страна президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) заяви, че както за него, така и за д-р Паси, европейското и демократичното развитие е кауза. "Нагърбихме се с нелеката задача да накараме партиите да излязат от окопите и да си говорят, да постигнат съгласие. Не означава създаване на коалиция, а това, че ще минем по решения на спешните стратегически приоритети.

Ще се радваме да има хоризонт за правителство, независимо в каква конфигурация. Нямаме амбиции и его, искаме работещи институции. Ние сме дошли с една-единствена цел - да търсим решения по национални приоритети, които да заложим в новия дневен ред на НС. Оценяваме като критична и високорискова ситуацията в България и региона.

Трябват ни работещи институции и решения. Когато е трудно и когато е тежко, гражданите очакват такива решения", подчерта той.

По думите му един от ключовите приоритети са Еврозоната и Шенген. "Превъоръжаването на българската армия също е от тях. Ще зададем въпрос на всички - готови ли сте да търсите решения и приоритети и ако е така, готови ли сте да поемете отговорност", посочи Плевнелиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    И двамцата ДГЕВГЗ!
    Използван капут до продажен чифут
  • 10
    5
    daskal
    создормоне прасе, задачата ви е да унищожите българските граждани и да обявите война на Русия! Вие с рошен офшорнелиеф сте крайни българофоби/русофоби!
  • 11
    4
    Тоя е наглец!
    Ами, никой не те кара да умираш трудно бе, Калигула?! Нали с този прякор си известен в София от времето на перверзните ти оргии?! "Умирай лесно", бе нахалник и наглец, че да не се мъчиш, пък и да не гледаме противната ти физиономия на кобургски, банкянски, позитански и всякакъв лакей! Не виждате ли с Плевню, че освен герберастките марионетки на банкянската мутра и кремълския лакей, Фатмака, на когото селяндуринът от Славяново набързо му спретна една партиййка, никой друг не иска не само да разговаря с вас, подлоги герберастки, но дори и да ви гледа!Защо тогава се натрапвате и натискате задниците си на "масата за преговори"?! Унижение и падение е за всеки, седнал на една маса с мерзавец, изрекъл кощунственото "майната му на православието"! Майната ти на теб, нищожество Соломоново!
  • 12
    3
    Е 79
    Сюлеймане, "Мисията невъзможна" и "Умирай трудно" е за българския народ. Ти и плевнята сте долни, мазни, нагли и безскрупулни паразити, които трябва да се скриете в дън земя. Само отвръщавате.
  • 12
    2
    Христо Ботев
    Задачата ти е да се разкарате,/разкараш/ от политическият и общественият живот в България ,шибаняк такъв изкукуригал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари