Сок от лимон и канела лекува от акне до артрит

0
Малко хора знаят, че с комбинирането им, може да се получи уникално средство при настинка
Малко хора знаят, че с комбинирането им, може да се получи уникално средство при настинка

Малко хора знаят, че с комбинирането им, може да се получи уникално средство при настинка

Лимоновият сок носи толкова ползи за здравето ни. Преди да го нарекат с истинското му име, лимонът е наричан индийска ябълка, а ние дължим разпространението му по света на Александър Велики. Канелата от своя страна не отстъпва по популярност и ползи на лимона. Хората я познават още от времето на създаването на Аюрведа. Лимонът и канелата индивидуално имат много свойства, които в съвкупност са изключително полезни за нашето тяло. Използват се активно в алтернативната медицина, както и за готвене и в козметиката. Малко хора знаят, че с комбинирането им, може да се получи уникално средство при настинка, например, пише Дело.

Ето и другите рецепти за лечение на различни болести с канела и лимонов сок:

АРТРИТ

Много хора по света страдат от артрит. Ако имате неприятна болката в ставите, може да направите живота си по-лесен и то много лесно. Всеки ден намазвайте болезнените участъци с каша от лимонов сок и канела. И още – в чаша вода добавете една чаена лъжичка мед, две супени лъжици канела и резен лимон. Пийте тази напитка сутрин на празен стомах, при състояние на артрит.

АКНЕ

Смесете чаена лъжичка канела с няколко капки лимонов сок. Тази паста е много ефикасна при акне. Тя е с антибактериален и изсушаващ ефект. Нанесете сместа върху проблемните области и след четвърт час отмийте с топла вода или чай от лайка.

КАШЛИЦА

Лимоновият сок е отличен антисептик, а канелата бори активно вирусите и инфекциите. Двете природни съставки вършат отлична работа при настинки и грип. В чашата с любимия ви чай добавете чаена лъжичка канела, чаена лъжичка лимонов сок и чаена лъжичка мед. Нека чаят да не е прекалено горещ. Бързото възстановяване е гарантирано!

ОТСЛАБВАНЕ

Ако трябва да отслабнете, не е необходимо да прибягвате до медикаменти или скъпи терапии. Отличен заместител на химията ще бъде смес от лимон и канела. Лимоновият сок изгаря мазнините, а канелата ускорява метаболитните процеси. Добавете чаена лъжичка канела и две супени лъжици лимонов сок в чаша зелен чай. Приемайте два пъти дневно – сутрин и вечер.

ПОДМЛАДЯВАНЕ

За да бъдете винаги привлекателни, няма нужда да харчите много пари. Направете си тоник за лице, като в шишенце розова вода прибавите канела на прах и малко лимонов сок. Комбинирайте според кожата. Ако тя е склонна към омазняване, прибавете повечко лимонов сок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари