Софиянци ще плащат обезщетенията на семействата на разменените бебета

0
Двете семействата искат общо 600 000 лева
Двете семействата искат общо 600 000 лева

Двете семействата искат общо 600 000 лева

Средствата за обезщетенията, които искат семействата на двете разменени бебета от болница "Шейново", ще бъдат осигурени от бюджета на София, заяви общинският съветник Яна Тодоранова, цитирана от bTV.

Вчера адвокатите на двете семейства съобщиха, че ще искат обезщетение от общо 600 000 лева. Предложенията за доброволно решаване на спора ще бъдат внесени в лечебното заведение. След като внесат исковете в болницата, те ще трябва да се обсъждат и гласуват от Столичния общински съвет.

Тодоранова подчерта, че първо трябва да мине цялата съдебна процедура.

“Процедурата е много ясно разписана. Човешкото страдание може много трудно да бъде остойностено. Важно е, че вече има троен контрол в болницата, така, че в следващи случаи рискът от подобна грешка да се сведе до минимум”, каза председателят на Комисията по здравеопазване към Столична община д-р Антон Койчев.

“Това са може би едни от най-сложните случаи, когато трябва да се вземе решение по справедливост. В такива случаи компетентен е българският съд. След законовата процедура и ако претенцията бъде насочена към Столичния общински съвет, ние ще вземем своето решение по справедливост, но и с грижа към публичния ресурс”, каза зам.-председателят на Комисията по здравеопазване към Столична община Милка Христова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари