Софиянци се потрошиха на леда, напълниха "Пирогов"

5
Само за първите часове на деня 50 души със счупвания и навяхвания в областта на китката и глезена са постъпили в лечебното заведение
Само за първите часове на деня 50 души със счупвания и навяхвания в областта на китката и глезена са постъпили в лечебното заведение Видео: bTV

В Кнежа температурите паднаха до минус 14 градуса

В 17 области у нас има предупреждения заради минусовите температури. Най-студено днес е било в Кнежа, където се събудиха с цели минус 14 градуса. Това е мястото, където обичайно температурите в страната са най-ниски.

В столицата беше да пъти по-топло - ако могат минус 7 градуса да се определят като топло време.

Жълт код важи за цяла Северна България без Видин, а на Запад - за София град и област, Кюстендил и Перник. Хората на тези места трябва да очакват отрицателни температури през целия ден днес. А по-морето се очаква силен вятър, информира bTV.

И утре сутринта ще има места със стойности доста под нулата, студено ще остане като цяло до края на седмицата, така и ледът по настилките ще се задържи.

Междувременно десетки са приети в "Пирогов", след като са пострадали по заледените улици.

Само за първите часове на деня 50 души със счупвания и навяхвания в областта на китката и глезена са постъпили в лечебното заведение, коментираха от най-голямата спешна болница у нас.

Тази сутрин Розалина е излязла за работа по-рано заради заледяванията.

Не се върви, не се върви. Аз съм от „Бояна“, ставам в 5:40 часа - едвам, едвам стигам, не се върви грам“, казва тя.

Слизането по стълбите на подлеза на бул. „България“ и улица „Т. Каблешков“ трябва да е с особено внимание, тъй като стълбите са заледени и недобре почистени.

В центъра на столицата - на повечето места ледът вече е премахнат.

Задълженията на общината са да почистят пред училища, детски градини, болнични заведения. И други обществени места. Това ще продължи и в днешния ден.

Според наредбата на Столичния инспекторат собствениците и ползвателите на частни имоти сами трябва да организират почистването на прилежащите територии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Ледена пързалка
    Всички са кореняци Софиянци ! Хахахаха
  • 3
    1
    фена на Путин
    Кмета им, топ педераста да ги плаща. Където София модерен евро-град щял да става. Той тротоарите не може да осоли, геврека мек, ще правил София супермодерна. Ама шопите, колко просто стадо са не е истина.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари