София разплака хиляди българи по света

27
Малката певица спечели златен медал от международен фестивал
Малката певица спечели златен медал от международен фестивал

Талантливата варненка София Иванова спечели златен медал в категория "Поп и джаз пеене" от международния конкурс "Свят Изкуство и Море", проведен в курорта Златни пясъци.

В конкурсната програма 8-годишната ученичка участва с две песни /по регламент българска и чуждоезична/ - "Детето в мен", муз. и ар. Алекс Кипров-младши, текст Цвети Милева, музикален педагог за песента Деси Гозманова и песента "Мамма"- на Салваторе Биксио, муз. педагог Арсений Арсов. Фестивалаът бе открит с емблематичната песен на София -  "Варна"- по музика, текст и  аранжимент на Десислава  Гозманова.

Софи споделя, че любимите й певици са Лили Иванова и Паша Христова. Запитана дали не е почитател на любимките на децата Гери Никол и Махиела Филева, тя с учудване отговаря: "Дори не съм чувала за тях".

Едва 8-годишна, варненката вече има зад гърба си богат репертоар, част от песните й са с участието на фолклорен квартет Славей

Малката певица вече работи по 19 нови проекта, но не издава нищо за тях. С дебютната си песен „Моята Родина“ София разплака хиляди българи по света. Тя засне и видео към песните си „Мак червен“ и "Непослушна дама" на Десислава Гозманова с детска вокална група, както и „Хубава си моя горо“ и "Детето в мен" - със специалното участие на великолепния квартет „Славей“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари