Софийският университет е на 3-то място сред най-добрите университети в света, по "Право"

2
Класацията на NICA за 2022 година сравнява юридическите факултети по света на базата на проведени състезания
Класацията на NICA за 2022 година сравнява юридическите факултети по света на базата на проведени състезания Снимка: Столична община

Класацията на NICA за 2022 година сравнява юридическите факултети по света на базата на проведени състезания

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е сред най-добрите университети по право в света. Той се класира на престижното трето място в света в класацията на NICA.

Класацията сравнява юридическите факултети по света на базата на проведени състезания. Точките се присъждат в зависимост от броя на отборите, участвали в състезанието, тяхното ниво и кръга, до който е достигнал съответният колектив, съобщи 24 ЧАСА.

СУ е на второ място в света в направления като "Международен арбитраж" и на шесто в "Международно частно право". Юридическият факултет печели предни места и в областите "Посредничество и преговори", "Право на Европейския съюз", "Международно хуманитарно право", "Международно публично право" и "Международно право в областта на правата на човека".

Софийският университет е на първо място и в класацията на юридическите факултети в страната и в Европа.

В класацията на NICA влиза и УНСС. Юридическият факултет на УНСС се класира на 616 място в света, 206 в Европа и второ в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    русенец
    Абсолютната истина. Най-старото висше учебно заведение с перфектна юридическа школа. Нямаща нищо общо с дригите пуцаджийски училища, дето бълват юристи на киголграм, вкл. и в Русе. Ето, сами изпитваме последиците от един възпитаник на правния факултет във нашия тракторен университет, че дажи е докторчи станал. Доктор, ама не е ясно по какви науки. Явно по сексуални или по ливадни науки. А за ЮФ на Софиския университет е абсолютно вярно, особено при сегашния декан на факултета.
  • 1
    1
    русенец
    Ташаци, госпожа Петрова! СУ е след 1500 университета според друга класация. Тези педали да не са си направили собствена рейтингова организация? Право и то в Булгаристан? Ташаци, госпожа Петрова!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари