Съдът решава на 22 юни законен ли е бил арестът на Севделина Арнаудова

0
Софийският районен съд се наложи да отложи делото
Софийският районен съд се наложи да отложи делото Снимка: БНТ / архив

Софийският районен съд отложи делото срещу заповедта за задържане на медийния съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова

Причината е, че по делото не са приложени оригинал на заповедта, както и материалите към нея. Прокуратурата не изпрати представител на днешното заседание. Делото беше отложено за 22 юни, информира БТА.

Юристконсултът на МВР предостави на съда докладна записка от отдел „Разследване“ в Главна дирекция Национална полиция“, която да изясни някои от действията на разследващите по време на задържането на Арнаудова.

На 17 март т.г. бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и медийният съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова бяха задържани в ареста, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъде повдигнато обвинение. Те бяха отведени от полицията по повод образувано производство за изнудване, свързано с бизнесмена Васил Божков. Впоследствие те обжалваха пред съда полицейските заповеди, с които бяха задържани.

Софийският районен съд на 14 април отмени като незаконосъобразна заповедта за задържането на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Решението обаче е обжалвано от МВР пред горната инстанция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари