Сочен за тартор на престъпна група: Обвиненията са фантазия!

0
Назми Топишев бе задържан за прекарване на мигранти през България
Назми Топишев бе задържан за прекарване на мигранти през България Видео: NOVA

Назми Топишев бе задържан за прекарване на мигранти през България

ГДБОП и прокуратурата разбиха организирана престъпна група за трафик на мигранти през България. Акцията е проведена в Никопол.

Според разследващите задържаните по случая превозвали хора тайно, с лодки през Дунав. Те били изключително арогантни при организирането на трафика и принуждавали хора да превозват бежанци през страната ни, информира NOVA.

Как е действала схемата? „Набирани са малоимотни и хора, които се нуждаят от средства, с обещание, че ще изкарат лесни пари. Не им е казвано какво ще превозват”, поясни наблюдаващият прокурор Николай Пачевски. Група от Турция задавала точка в близост до АМ „Тракия”, където ги чакал шофьор, обясни директорът на ГДБОП Явор Серафимов. Мигрантите сами избирали от къде да продължат пътя си за Централна Европа. „Единият вариант е да ги закара на Българо-Сръбската граница, където пътят им продължава към страни от ЕС, или към Никопол с лодки”, допълни Серафимов.

Задържаните седем мъже са от Никопол. За техен лидер се сочи 61-годишен мъж. Назми Топишев е собственик на охранителна фирма в крайдунавския град. Мъжът беше пуснат от съда в Плевен днес под гаранция от около 30 хиляди лева. Топишев отказа среща, но по телефона отхвърли обвиненията. Нарече ги „фантазия”, но не отрече, че е бил задържан.

Международният канал е разследван от 2018 година. При задържането на групата са иззети над 40 000 евро, злато и документи. Ако се докажат обвиненията, законът предвижда от пет до петнадесет години лишаване от свобода за лидерите на групата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    верно ли
    5 години разследват, баси майката, да не е 100 сериен филм.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари