Собственик на автосервиз в Русе: Смяната на гумите стига до около 60 лева

5
Хари Аптурманов съветва при купуване на гуми да следим за характеристиките
Хари Аптурманов съветва при купуване на гуми да следим за характеристиките Видео: NOVA

Има повишение в цените на гумите и зимната течност за чистачки

С падането на температурите и влошаването на времето трябва да сменим гумите на автомобила си. Експерти съветват от 15 ноември да шофираме с такива, с подходящ протектор, да подсигурим течност за чистачки и антифриз. По-скъпо ли ще ни струва тази година подготовката на автомобила за зимата?

Тази година цената на нова гума от най-разпространения размер и нисък клас варира от 95 до 115 лева за брой. За разлика от миналата година, когато общата сума за подготовката на автомобила ни е била под 500 лева, сега за четири нови гуми, плюс цената на монтажа, ще се наложи да отделим с около 100 лева повече.

Лека тенденция за увеличение има и в цените на услугата. „Самата смяна на гумите варира от около 45 до към 60 лева”, казва Хари Аптураманов, който е собственик на автосервиз, предава NOVA.

Експерти съветват при купуване на гуми да следим за характеристиките, указани на етикета. „На този етикет е дадено каква е гумата - дали е зимна, колко децибела, какъв шум издава, какъв е енергийният клас на горивото и какъв е енергийният клас при спиране на мокро. Естествено, ние препоръчваме най-добрия вариант клас „А”, но за съжаление той е изключително скъп и е от възможно най-високия сегмент на гумите, особено при зимни условия”, обяснява Аптураманов.

Част от подготовката на автомобила за студените месеци включва и зареждането на зимна течността за чистачки, чиято цена тази година също е по-висока от миналата и на места достига пет лева за литър. Веригите не са задължителен атрибут, но любителите на пътуванията в планината е добре да ги имат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    8
    daskal
    60 лева за около половин час! Прилична надница за 8-часов работен ден.
  • 4
    7
    Даа
    Вчера си взех от метро течност за чистачки,17 кинта 5 литра разредена,Пресра ми се
  • 2
    6
    1234
    Има реално обезценяване на парите, така ,че ... Много прецизно трябва да се предвиждат бъдещите разходи извън тези от задължителен характер! Добре е да са в някой бързо ликвиден актив. Добре е и да не се вземат нови кредити,а по възможност да се върнат старите! Идентични защитни действия като при всяка инфлация. Притеснително е ,че много хора са "вързани" на ниски доходи и презадлъжняли до голяма степен и за такива ще е много трудно,защото няма мегдан за свиване.
  • 8
    5
    Изумен
    На този мангал сервиза е до автомивка Петрохан - страшен измамник е! Лепи ми гума - след 2 дни изпусна, отивам при него вика незнам, дай пак 10 лв. за лепенка на същото място! На мой познат пък е продал две гуми втора употреба, като едната е с лепенки на 3 места, а не му е казал !Циганска работа !
  • 20
    4
    Анонимен
    Ха Русе.Най мизерните заплати в цялата България,най високите цени на услугите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари