Сняг затрупа село Лилково

1
От два месеца чакаме сняг, коментира кметският наместник
От два месеца чакаме сняг, коментира кметският наместник Снимка: Костадин Вълчев

От два месеца чакаме сняг, коментира кметският наместник

Децата да вадят шейните! Така жители на пловдивското село Лилково коментират падналия сняг, който е 10 сантиметра.

"Заваля тази нощ и като се събудихме, всичко беше в бяло. Даже и токът изгасна. Обадих се на ЕВН, казаха, че работят по отстраняване на аварията", разказа местният жител Костадин Вълчев, цитиран от вестник "24 часа".

Вълчев разказа, че рекордът, който помни, е от 8 април 1997 г. Тогава Лилково било затрупано с 220 см сняг. "Беше нещо страховито. Няколко метра ги ринахме с часове, за да разчистим пред къщата", върна се в спомените родопчанинът.

Кметският наместник Румен Димитров е притеснен от сушата. "От два месеца чакаме сняг, а той само ни лъже. Почне и спре. Повече от 4 см не е падал. Вместо хората да се радват на хубаво време, то зима", коментира той. Но с тревога отбеляза, че доскоро реката в селото е била пред пресъхване.

Лилково е на 1450 м надморска височина и на 36 км от Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари