Снимка във "Фейсбук" разбуни духовете сред русенци

10
Въпросът за лобито на Русе няма как да не е болезнен за жителите му
Въпросът за лобито на Русе няма как да не е болезнен за жителите му Снимка: Е. Калоянова, Фейсбук

Снимка във "Фейсбук" разбуни духовете сред русенци.

Кадърът показва табела на МОСВ, на която е изписано "Басейнова дирекция  - Дунавски регион  с център град Плевен". Надписът раздели интернет потребителите на два полюса. Едните считат за напълно погрешно Басейновата дирекция да е в Плевен, при условие, че градът няма нищо общо с Дунав. Другите намират това за нормално, като изтъкват, че местоположението на дирекциите не се определя в зависимост от близостта им до реката.

Привържениците на първата теза правят и други аналогии, според които Русе е "ощетен": "Апелативният ни съд - Велико Търново; НАП офис Русе към Варна, Басейнова дирекция към Плевен.

Град без силно лоби, малката Виена, град с история, възход и дори в момента превъзхождащ по брой жители(поне Плевен и Търново) ; Град, през който минава река и има важен път.

Напълно неглижиран в политическите домогвания и лични обогатявания на хора, печелещи обществени поръчки, не за да свършат работа, а за да забогатеят, с общински съветници, търсещи лична изгода, с пионки, прокарващи лични или поръчани интереси, но не и интересите на жителите, на града, на инфраструктурата, на цялостното развитие на бизнеса, на подобряване на положението като цяло", пише М. Димитрова в групата Обществен съвет Русе.

Защитниците на втората теза пък смятат, че русенци подхождат емоционално и неправилно считат Дунав за "свой". Припомнят, че според сайта на МОСВ "басейновото ниво на управление на водите се осъществява от 4 Басейнови дирекции /БД/: БД Дунавски район с център гр. Плевен, БД Черноморски район с център гр. Варна, БД Източнобеломорски район с център гр. Пловдив и БД Западнобеломорски район с център гр. Благоевград. БД имат управленски, регулаторни, контролни и информационни функции."

В крайна сметка въпросът за лобито на Русе няма как да не е болезнен за жителите му, които не желаят той да бъде превръщан в град-касичка: достатъчно голям, за да се дере яко от политически проекти и достатъчно малък, за да не се чува и дума за него...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари