Снежното бедствие: Пътят между Варна и Добрич все още е затворен

0
Очаква се в община Суворово да разчистят пътищата до обяд
Очаква се в община Суворово да разчистят пътищата до обяд Снимка: btvnovinite.bg

Очаква се в община Суворово да разчистят пътищата до обяд

Обилен снеговалеж, тежки пътни условия и населени места без ток - такава беше картината тази сряда в част от Източна България. Снегът и силният вятър затвориха пътища и изолираха Добрич от останалата част на страната. Десетки тирове и леки коли останаха край Аксаково през нощта в очакване да отворят пътя Варна - Добрич.

В Суворово беше обявено частично бедствено положение. В 5:00 ч. е започнало разчистване на пътищата в района, съобщи за bTV кметът Даниел Йорданов. Пътищата между селата Изгрев и Николаевка, както и между Просечене и Черново са отворени. Направена е и просека в снега към село Дръндар, която предстои да бъде разширен. Очаква се до обяд всички пътища в района да бъдат разчистени.

Затворени са проходите Троянски и Дюлински. През нощта десетки хора престояха с часове, закъсали по пътищата. В Шуменско заради навявания се наложи евакуация на някои шофьори и пътници. Повече от 150 спортисти, сред които и националният ни отбор по борба, са блокирани в спортната база в Белмекен.

А през нощта десетки тирове и леки коли останаха край Аксаково в очакване да отворят пътя Варна - Добрич. Заради усложнената зимна обстановка движението по него беше забранено още следобед.

В сряда по пътя закъсаха десетки автомобили, поради което властите го затвориха. В почистването му се включи дори верижна техника, но силният вятър бързо навяваше отново преспи. Така шофьорите чакаха часове наред в колите си. Някои обръщаха обратно към Варна, но други обясниха, че няма къде да отидат и остават на пътя.

Възстановено е движението по път II-27 Добрич – Балчик, всички останали пътища от републиканската пътна мрежа в област Добрич остават затворени, съобщават от АПИ.

Очаква пътят между Варна и Добрич да отвори в близките часове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари