Снежен циклон удря България в края на февруари

1
Сняг и студ в първите дни на март
Сняг и студ в първите дни на март Снимка: БГНЕС

Сняг и студ в първите дни на март

Днес денят ще е тих, с мъгли в ниските райони в часовете до обяд. След обяд – слънчево с температури между 9 и 14 градуса, в планините между минус 3 и плюс 4.

В събота облачността ще е променлива с тенденция да се увеличава в хода на деня. Тук-там в западната половина на страната ще превали дъжд в ниското и сняг по планините. С леки колебания дневните температури ще запазят петъчните си стойности, информира Нова телевизия.

Междувременно от север ще започне да нахлува по-студен въздух, а атмосферната динамика ще позволи формирането на средиземноморски циклон в Адриатическо море.

В неделя от югозапад облачните масиви на циклона ще покрият цялата страна. Ще завали дъжд, който в западната половина на страната бързо ще преминава в сняг. Ще вали обилно с натрупване на снежна покривка. С падането на температурите снеговалежите ще обхващат повече райони на изток, а леденият вятър от север-североизток ще засилва усещането за студ.

Ако се запази траекторията на средиземноморския циклон, очакванията са за значителни снеговалежи в планините, около тях и в североизтока. Силният вятър ще създава предпоставки за виелици и навявания.

Спиране на валежите и разкъсване на облачността се очаква около средата на първата мартенска седмица. Времето обаче ще остане студено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    88
    Как точно ни удря, с шамари или юмруци?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари