Снежен хаос в Германия, нахлува "големият студ"

0
Германски метеоролози изчисляват, че Германия е преживявала такива екстремни условия за последен път през 2012 година
Германски метеоролози изчисляват, че Германия е преживявала такива екстремни условия за последен път през 2012 година Снимка: Дойче Веле

Хаос в бяло: снежните бури в Германия предизвикаха стотици пътни инциденти и километрични задръствания, на много места бе спрян общественият транспорт. А тепърва ще нахлува "големият студ", предупреждават метеоролозите

Обобщение на ситуацията от Дойче Веле

По германските магистрали

Заради снежните бури няколко общини в германските провинции Северен Рейн-Вестфалия и Долна Саксония наложиха временна забрана за придвижването на тежкотоварни автомобили по магистралите.

Без обществен транспорт

В няколко града падна толкова много сняг, че се наложи да бъде спрян общественият транспорт. На снимката: трамвай в Магдебург разчиства релсите.

Сняг и поледица в Берлин

Снежна буря и в Берлин. Улиците в града са заледени, издадено бе предупреждение автомобилите да се придвижват най-много с 60 километра в час.

Сериозни нарушения в движението на влаковете

Снежните бури предизвикаха и сериозни нарушения в движението на влаковете. Снегът и поледицата ще продължат да създават затруднения и в първите дни от седмицата, съобщиха от германските железници.

Цяла нощ във влака

Влак в провинция Долна Саксония остана блокиран цялата нощ. Служители на Червения кръст снабдиха пътниците с одеяла, храна и напитки. Сериозни нарушения в движението на влаковете има и в провинциите Северен Рейн-Вестфалия, Саксония и Тюрингия.

Заради заледяването

В град Вупертал в провинция Северен Рейн-Вестфалия пожарникари спасиха шестима пътници от прочутата "висяща" железница, която беше блокирала заради заледяването.

"Големият студ"

"След обилните снеговалежи и силните ветрове, сега от изток ще нахлуе големият студ", предупредиха от Германската метеорологична служба.

Екстремни условия

Германски метеоролози изчисляват, че Германия е преживявала такива екстремни условия за последен път през 2012 година.

Леден дъжд

Лед скова разпъпилите рано дървета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари