Сменят ръководството на ВМЗ "Сопот"

0
Това обяви министъра на икономиката
Това обяви министъра на икономиката Видео: БНТ

Компенсациите за бизнеса за скъпия ток и газ остават

Помощта за скъпия промишлен ток и компенсациите за газа за бизнеса ще продължат, увери вицепремиерът Корнелия Нинова часове преди началото на експертния коалиционен съвет, на който управляващите ще обсъдят актуализацията на бюджета.

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова заяви, че ръководството на Държавна консолидационна компания е взело решение да смени ръководството на ВМЗ - Сопот, предава БНТ.

Причина за това е фактът, че за миналата година ВМЗ - Сопот е бил на печалба от 3,1 млн. лева, а само за първите три месеца на годината заводът е на загуба он 1,4 млн.лв. Освен това досегашното ръководство на ВМЗ - Сопот е отказало да преведе дивидентът от печалбата на дружеството за миналата година.

И още - от Министерство на икономиката и индустрията научили случайно, че ръководството на ВМЗ - Сопот е обявило за продажба почивна база в Старосел, хотел в Сопот, сгради в Калояново.

В новото ръководство на ВМЗ - Сопот влиза бившия областен управител на София - област Иван Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари