Смърт на жена предизвика проверка в "Спешна помощ"

1
Делка изпаднала в тежко състояние, със силни болки в корема
Делка изпаднала в тежко състояние, със силни болки в корема Видео: bTV

Смъртта на 66-годишна жена предизвика проверка в пловдивската "Спешна помощ".

Причината – близките на починалата се съмняват, че смъртта е настъпила заради грешна преценка на изпратения на адрес в село Болярино лекарски екип, съобщава bTV.

Делка Николова изпаднала в тежко състояние, със силни болки в корема, повръщала и не се хранела от 4 дни.

Нейна братовчедка сигнализирала на телефон 112. Когато фелдшерът пристигнал на адреса, болната нямала сили да се движи самостоятелно. От "Бърза помощ" са й измерили кръвното и са й изписали лекарства, които са за обикновена настинка, твърди синът й Ганчо Николов.

Няколко часа по-късно Делка получава гърчове. Отново викат "Спешна помощ", но този път екипът само констатира смъртта. Синът на жената пита има ли геноцид над възрастни хора, които живеят самотно по селата.Според личния лекар на починалата такива симптоми може да са показателни за прединфарктно състояние. Болката в стомаха може да се дублира със сърдечната болка, заяви д-р Анатоли Иванов.

От Спешния център в Пловдив са започнали проверка по случая. "За целта сме назначили комисия, тепърва се събира документация. Ако господинът иска да намери истината, трябва да пусне жалба и да се даде евентуална есхумация или нещо такова", каза д-р Иван Стойнев, директор на Спешната помощ в Пловдив. От здравното министерство също обясниха, че са стартирали проверка, която трябва да приключи до две седмици. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари