Служителите в затворите ще получат допълнителни бонуси

0
До края на годината служителите на ГДИН и ГДО ще получат допълнителните възнаграждения за постигнати резултати
До края на годината служителите на ГДИН и ГДО ще получат допълнителните възнаграждения за постигнати резултати Снимка: Министерство на правосъдието

До края на годината служителите на ГДИН и ГДО ще получат допълнителните възнаграждения за постигнати резултати

"Привърженик съм на политиката на диалог и разумна комуникация, на боравенето с факти и на обоснованите, защитени тези."

Това заяви заместник-министър Георги Николов на първата си обща среща със синдикатите от системите на две главни дирекции – на местата за лишаване от свобода (ГДИН) и „Охрана“ (ГДО).

От края на миналия месец Георги Николов е ресорен зам.-министър на ГДИН и Държавно предприятие „Фонд Затворно дело“. В МП днес бяха представители на всички синдикати от двете главни дирекции: Съюз на синдикални организации в системата на МП, Синдикат на служителите на затворите в България, Синдикат „Охрана“, Синдикат на пенитенциарните служители, Синдикат на служителите в МП, Синдикат на служителите в ГДИН, както и Синдикат на работещите в местата за лишаване от свобода към КНСБ.

Синдикатите поставиха основни въпроси като тези за допълнителните възнаграждения за специфични служебни дейности, за средствата за храна, други социални плащания. Бяха повдигнати и темите за 12-часовите смени на работа на надзорно-охранителния състав в местата за лишаване от свобода, защитата на служителите, вижданията за затворническото общежитие „Кремиковци“.

До края на годината служителите на ГДИН и ГДО ще получат допълнителните възнаграждения за постигнати резултати, по силата на специалните наредби за това, които действат от 2023 г., стана ясно на срещата.

Впечатлен съм от финансовите резултати след преминаването на 12-часов режим на работа в затворите, отбеляза зам.-министър Николов. Разговарях с няколко началници на затвори и всички те са на мнение, че това е добро решение, допълни зам.-министърът.

Идеята за „Кремиковци“ е да се запази основната част на общежитието, а материално остарелите помещения да бъдат премахнати.

На финала на срещата Георги Николов увери, че е готов винаги да е посредник при решаване на проблемите в системите на ГДИН и ГДО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари