Служител на Общинско предприятие в Русе присвоявал пари в продължение на години

3
Мъжът е бил назначен на длъжност "Счетоводител" в Общинското предприятие „Социално предприятие – Обществена трапезария“ – Русе
Мъжът е бил назначен на длъжност "Счетоводител" в Общинското предприятие „Социално предприятие – Обществена трапезария“ – Русе Снимка: Dunavmost / Архив

Мъжът е бил назначен на длъжност "Счетоводител" в Общинското предприятие „Социално предприятие – Обществена трапезария“ – Русе

Със своя присъда от 01.03.2022 година, Окръжен съдРусе е признал подсъдимия Петко Д. К. за виновен в това, че в периода от 30.09.2013 г. до 29.11.2013 г. е присвоил чужди пари на обща стойност 1794,76 лева, а за периода от 19.12.2014 г. до 30.09.2016 г. е присвоил сумата от 29 357,48 лева, предаде КИС 13.

За посоченото време, мъжът е бил назначен на длъжност "Счетоводител" в Общинското предприятие „Социално предприятиеОбществена трапезария“ – Русе.

На основание чл. 23 ал. 1 от Наказателния кодекс, първоинстанционният съд определил едно общо наказание измежду определените за двете престъпления, а именно 3 години лишаване от свобода, изтърпяването на които отложил с изпитателен срок от 5 години (условно), както и лишаване от право да заема материално отговорна длъжност в държавна или общинска администрация, както и от правото да упражнява финансова и счетоводна дейност за срок от 2 години.

Образувано е въззивно наказателно дело от общ характер във Великотърновския Апелативен съд на основание жалба от подсъдимия. Заседанието е насрочено за 20 февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Емил Стефанов
    Затова ли в социалните заведения готвят със зеленчуци пълни с червеи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари