Служебният министър уволни директора на „Холдинг БДЖ“

1
Инж. Ангел Стоянов бе назначен на поста през април от бившия министър Николай Събев
Инж. Ангел Стоянов бе назначен на поста през април от бившия министър Николай Събев Снимка: БГНЕС

Инж. Ангел Стоянов бе назначен на поста през април от бившия министър Николай Събев

Служебният министър на транспорта Христо Алексиев уволни изпълнителния директор на „Холдинг БДЖ“ инж. Ангел Стоянов. Той е отстранен и като член на Съвета на директорите. Причина за уволнението не се съобщава. Нов изпълнителен директор на дружеството ще бъде избран след провеждането на заседание на Съвета.

Припомняме, че Стоянов бе назначен на поста от бившия транспортен министър Николай Събев през април месец. Така той изпълняваше длъжността в продължение на почти 6 месеца. Уволненият изпълнителен директор бе едно от многобройните рокади на Събев, които той правеше в железопътните дружества.

Не е ясно какво се случва и с обявеното сливане на двете дружества – пътническо и товарно – в Холдинга. Реформата бе стартирана от Събев още през февруари, но само преди седмици зам.-транспортният министър Красимир Папукчийски заяви, че тепърва ще се прави анализ на ефекта от създаването на мегакомпанията.

А иначе овакантеното място на член в Съвета на директорите ще заеме инж. Атанас Атанасов, който е дългогодишен служител в железницата, съобщават от пресцентъра на Холдинга. Инж. Атанасов е дипломиран магистър във ВТУ „Тодор Каблешков“ по специалност „Технология и организация на железопътен транспорт“, след което е завършил магистърска специалност „Мениджмънт и маркетинг“ в бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Заемал е редица експертни и управленски длъжности в експлоатационната дейност на БДЖ, свързана основно с осъществяване на спедиция и товарна дейност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари