Служебен премиер ще се избира между списък от хора

0
След критики конституционалистите изключиха председателя на ВКС от този списък
След критики конституционалистите изключиха председателя на ВКС от този списък Снимка: Благой Кирилов/БТА

Изключение ще бъде председателя на ВКС, решиха депутатите

Депутатите решиха при служебно правителство премиер да се избира между списък от хора, като след критики конституционалистите изключиха председателя на ВКС от този списък, информира БНТ.

Христо Иванов - ПП-ДБ: "Президентът се държеше като заинтересовано лице изпълнителната власт да дойде при него. Критиката ми не е толкова към президента Радев, а че Конституцията му позволяваше това. Приема се меню от хора, от които да си избира. Тези хора няма да са хванати от улицата от някой президент."

Кристиан Вигенин - БСП: "Системата, която предлагате е доста сложна и може да не сработи, както очаквате. Стигаме до ситуацията теоретично действащото правителство да се трансформира в служебно."

Редакционната поправка бе гласувана със 166 гласа "за", "против" - 15 и без въздържали се. В текста, който бе приет, бе предвидено за "служебен министър-председател да се назначава измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправителя на Българската народна банка, председателя и заместник-председателя на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник", допълни БТА.

Основната задача на служебното правителство е да организира честни и свободни избори. Ограничения в правомощията на служебното правителство могат да бъдат предвидени и в закон, гласят още приетите разпоредби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Само ПКП
    Сега като как да си го представя. Значи, идва момент за служебен премиер и за такъв се избира човек като простата кърджалийска ..... тралалаааа - ПКП. Идиоти, сър, идиоти!
  • 1
    1
    фена на Путин
    Демокрация от върховна класа !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари