Служебен автомобил на БРП предизвика катастрофа и избяга

3
Служителите на КАТ не му вземат проба за алкохол, защото го намерили да пие в кръчма
Служителите на КАТ не му вземат проба за алкохол, защото го намерили да пие в кръчма

Служителите на КАТ не му вземат проба за алкохол, защото го намерили да пие в кръчма.

На 6 февруари в 11:00 часа на булевард "Фердинанд" в Русе става лек пътен инцидент между автомобил Нисан и служебен автомобил "Ситроен" на БРП - Русе.

На кръстовището на русенския булевард под хотел "Рига" служебният автомобил на БРП прави ляв завой, отнема предимството на Нисана и се блъска в него. След инцидента шофьорът на служебния автомобил вдига бариерата за достъп до кея и изчезва. 

Пострадалият вика КАТ на местопроизшествието и съобщава на служителите на МВР, че другият шофьор е избягал. След това отива в КАТ - Русе да даде писмени обяснения за случилия се инцидент. Малко след това в 11:20 часа дежурният полицай му казва, че служителите на КАТ са открили избягалия шофьор, който в 12:00 часа пристига в КАТ във видимо нетрезво състояние. 

Според пострадалия шофьор "той едва стоял на краката си". Дежурният полицай тогава съобщил, че нямат наличен дрегер, за да му вземат проба за алкохол и трябва да изчакат патрулния автомобил на КАТ, който пък в това време отишъл да помага на "Паяка".

В 13:00 часа пристига и патрулния автомобил на КАТ с наличен дрегер. Служители вземат проба за алкохол, но само от пострадалия шофьор. А на избягалия не го направили, защото, след като избягал го намерили да пие в кръчма и така не можело да се установи кога се е напил.

Пострадалият шофьор остава възмутен от това, колко лесно може да заобиколиш закона: просто бягаш от местопроизшествието и веднага засядаш в някоя кръчма да се напиеш.

Русе е един уникален град в една уникална държава с едни уникални закони. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари