Слух за отвличания на деца „подпали“ ромските махали в Пловдивско

3
"Прибирайте си децата, че обикалят непознати мъже с черен джип и ги крадат", гласят предупреждения в социалните мрежи​
"Прибирайте си децата, че обикалят непознати мъже с черен джип и ги крадат", гласят предупреждения в социалните мрежи​ Снимка: БГНЕС / архив

"Прибирайте си децата, че обикалят непознати мъже с черен джип и ги крадат", гласят предупреждения в социалните мрежи​

Полицейски патрули са струпани около етническите махали в селата около Пловдив заради масовата психоза, че непознати обикалят с черни джипове и отвличат деца. "Взели сме всички мерки и сме наситили навсякъде с униформени", заяви зам.-шефът на областната дирекция на МВР в Пловдив комисар Сълко Литов.

Той потвърди, че само през вчерашния ден са получили над 50 сигнала от паникьосани хора, че ще им вземат хлапетата, пише вестник „24 ЧАСА“.

Истерията е от няколко дни. Първият сигнал е получен на 20 срещу 21 юли, посочи Литов. И лавинообразно обхванала махалите в селата на общините Раковски, Брезово, Карлово, Марица, Калояново.

"Прибирайте си децата, че обикалят непознати мъже с черен джип и ги крадат", гласят предупреждения в социалните мрежи. В село Чалъкови дори младежи с бухалки от махалата тръгнаха да търсят непознатите, за да се разправят с тях. Местни сипят хули по полицията, че нищо не прави. Психозата бързо обхванала и другите махали в областта. В Розино, Брезово, Момино, Пъдарско, Белозем, Калековец, Скутаре, около Първомай и Асеновград - навсякъде хората били много уплашени.

"Сигналите, които получаваме, се недействителни, в тях липсва конкретика. Някой бил чул от друг и така мълвата се разраства", обясни комисар Литов. Полицията предприела незабавни проверки, но нищо от казаното, не се потвърждавало. "Обаждат се хора на тел. 112 и най-често казват, че са чули от техни близки, че непознати мъже с черен джип обикалят и оглеждат деца, но без нищо конкретно", посочи зам.-шефът на областната дирекция.

По думите му се споменава за джип във фейсбук, който бил публикуван. "Оказа се, че е на 33-годишен собственик, а когато снимката е направена, той е бил на заведение в Пловдив", обясни Сълко Литов.

Той призова за разбиране и предупреди, че за подаване на невярна информация се носи отговорност. До момента полицията в Пловдивско не е установила случай за опит за отвличане на деца от етническите махали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Втрещен
    За чий на някой му трябва да отвлича кюмюр? Какво да го прави? Да се хвали пред близките си с оркоподобното ли?
  • 4
    1
    Гост
    Тези същества ни отвличат вниманието от нещо много сериозно. На кого му трябват мангали,те за нищо не стават
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари