Случай на хеморагична треска във Велико Търново

0
Случай на опасното вирусно заболяване хеморагична треска с бъбречен синдром е засечен във Великотърновско
Случай на опасното вирусно заболяване хеморагична треска с бъбречен синдром е засечен във Великотърновско Снимка: Кадър от TVN / архив

Случай на опасното вирусно заболяване хеморагична треска с бъбречен синдром е засечен във Великотърновско

Пациентът е 59-годишен мъж от Елена.

За случая е информирала директорката на Регионалната здравна инспекция д-р Евгения Недева на среща с областния управител на Велико Търново Георги Гугучков, предаде БНР. Хеморагичната треска с бъбречен синдром е остро инфекциозно заболяване, причинено от вируси, което се пренасят от гризачите. От здравната инспекция не съобщават за здравословното състояние на пациента, нито в коя болница се лекува.

През последния месец в областта са регистрирани още два случая на Лаймска болест в общините Павликени и Велико Търново, както и случай на кучешка тения при 50-годишна жена от Свищовско.

Здравните власти съобщават и за 2-годишно дете със салмонелоза от Павликенско, което не посещава детско заведение.

Д-р Недева е заявила пред областния управител на Велико Търново, че РЗИ предстои да направи проверки на 10-е общини в областта за ефективността на обработката срещу кърлежи на обществените пространства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари