Сливен се прощава с митрополит Иоаникий

0

Тленните останки на владиката ще бъдат изведени до вечния му дом - в двора на храм „Свети Димитър“

Стотици се стекоха в днешния преди обед в сливенския катедрален храм „Свети Димитър”, за да отдадат почит пред тленните останки на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий.

Днес се прощаваме с владиката, който повече от 40 години служи на Сливенската епархия, информира Дарик радио.

Опелото започва в 12:00 часа, като преди това архиерейска литургия отслужи Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан, когото Светият синод избра за временен ръководител на Сливенската епархия.

Тъжен ден за града ни. Разделяме се с един човек, който ще остави диря в история на Сливен и на хората. Човек, който можем да наречем водач", каза кметът Стефан Радев по повод кончината на владиката.

Един от младите свещеници в Сливенската епархия Ромил Георгиев сподели, че ще запомни своя духовен водач като човек, който винаги е бил между хората, сладкодумен и добродушен. Готов да помогне на всеки.

След последващо поклонение, тленните останки на митрополит Иоаникий ще бъдат изведени до вечния му дом - в двора на храм „Свети Димитър“.

Владиката почина след дълго боледуване на 9 януари, В града бе обявен тридневен траур.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари