След юруша за ваксини ще настъпи затишие

0
Борисов решава предизборен проблем на ГЕРБ, но само временно
Борисов решава предизборен проблем на ГЕРБ, но само временно Снимка: БГНЕС

Ваксинационната кампания и юрушът от вчера казват много важни неща за капацитета на правителството и щаба да организират и подредят приоритетите си в тази област.

Уж трябваше да има ред, система, план, а то се оказа че правителството инкасира само негативи пред изборите с ниските нива на ваксинация. И "стратегът от Банкя" /да не се бърка със стратега от Мировяне, но имат общи черти/ реши проблема с цифрите, като отвори хладилници и разреши ваксинация на всички.

Очевидно при това равнище на доверие, хората не реагират според очакванията и не отиват да се ваксинират.

Доволен съм, че тези които искаха да се ваксинират ще отидат. Нормално е. Ненормално е, че нямат избор коя ваксина да избират. Астра Зенека по "обективни" причини я има в повече. Няма как да има доверие в тези ваксини като в един ден Дойче Веле разпространява информация че още не е одобрена, а пък германския регулатор казва че всичко е ОК.

И върви една битка зад кулисието, в които един хора правят огромни пари, а други ги вземат от хазната - българската и общата европейска.

През следващите дни ще видите, че може и да не сме вече последни в ЕС, но това е само временно.

Този "пул" от желаещи ще секне до седмица и пак ще се изправим пред проблема "ваксини има" / нали поръчаха над 15 милиона ?!?/ ще има все повече/но като излезе Борисов и Ангелов да убеждават и хората нещо не възприемат. И пак ще се върнем на последните места, тоест ефектът на "зелените коридори" ще бъде кратък. Сега решава предизборен проблем на ГЕРБ, но само временно.

Големият за доверието, за кампания в която лично Борисов си слага ваксина, както и Радев, за ненатрапчивата агитация, за човешкия разговор остава.

И като има повече ваксини от желаещи за да изместят центъра от своята отговорност ще фокусират върху лошия Мангъров и сие.

Избори са. Трябва да ги спечелят или поне да не ги загубят с много.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари