След трагедията край Плевен: Тридневен траур в две села

0
Обявиха тридневен траур в селата Горна Митрополия и Милковица, откъдето са жертвите от катастрофата
Обявиха тридневен траур в селата Горна Митрополия и Милковица, откъдето са жертвите от катастрофата

Обявиха тридневен траур в селата Горна Митрополия и Милковица, откъдето са жертвите от катастрофата

В плевенското село Горна Митрополия е обявен тридневен траур в памет на загиналите жители от селището във вчерашната тежка катастрофа на пътя Плевен-Ловеч. Това се посочва в заповед на кмета на селото Атанаска Василева, предаде БТА.

От днес до вторник, 19 юли, националният флаг на обществените сгради е спуснат наполовина, забранени са всички публични увеселителни празненства и радостни ритуали.

Вчера около 14:25 часа в района на пътния кантон "Люляците" стана катастрофа, при която загинаха петима души, сред които и две малки деца на възраст около една годинка. И двата автомобила са с плевенска регистрация. Единият е "Фолксваген Голф", управляван от 60-годишен мъж от село Горна Митрополия, а другият е "Опел", с водач 31-годишен, от село Милковица. От удара загиват шофьорът на "Фолксваген"-а и едногодишно момченце, пътник в автомобила. От другия автомобил загива водачът, както и спътниците му – 54-годишна и момченце. При тежкия пътен инцидент са ранени две жени - на 21 и на 51 години, които са настанени за лечение в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен.

Тридневен траур е обявен и в село Милковица, откъдето са три от жертвите на катастрофата, пътували към Троянския манастир за кръщене на загиналото момченце - седеммесечният Мартин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари