След репортаж по телевизията, русенка получи електрическа инвалидна количка

12
Лора Иванова е щастлива, че една от поредните ѝ битки е завършила с успех
Лора Иванова е щастлива, че една от поредните ѝ битки е завършила с успех Снимка: БНТ, стоп кадър

След репортаж на БНТ русенка с два ампутирани крака получи електрическа инвалидна количка

 В продължение на години жената е обикаляла институции, но ѝ е обяснявано, че няма право на електрическа количка, защото има протези. С подкрепата на приятели и на обществената телевизия този абсурден казус все пак бе решен, похвалиха се от БНТ. 

Лора Иванова е с ампутирани крака от 45 години. От година и половина е диагностицирана и с онкологично заболяване. Но въпреки това в продължение на 10 години ѝ е отказвано да получи електрическа инвалидна количка, а при последното ѝ явяване пред ТЕЛК процентите ѝ трудоспособност са намалени.

Лора Иванова обжалва решението пред НЕЛК, а екипът на телевизията отправи запитване към социалното министерство има ли право на електрическа количка. Днес тя вече има добри новини.

"Имам вече количка, с която мога да обикалям места, където не съм била, да ходя спокойно до центъра, до магазина, да пия кафе и да се виждам с приятели. Стана с помощта на телевизията, с помощта на жалбите, които подавах многократно", споделя Лора Иванова.

Тя е щастлива, че една от поредните ѝ битки е завършила с успех. Макар и да е останал горчив привкус. Въпреки че са възстановили 100-процентната ѝ нетрудоспособност и правото на личен асистент, след една година неясно защо отново ще трябва да се явява пред ТЕЛК.

"Водещото заболяване е ампутацията. Така пише в документите. Казаха, че съм искала да впиша раковото заболяване, а за рака се полага 1 година първоначално. След една година дай Боже да е изчезнал рака, но ампутацията няма да е изчезнала", допълва Лора Иванова.

Въпреки трудностите тя казва, че няма да спре да се бори. И заради себе си, и заради всички, които са я подкрепяли.

"Наистина много е трудно. Ако го нямах този дух, ако я нямах подкрепата на майка си, на сестра си, на роднините, на приятелите. Идваха постоянно с мен, където не можех да слезна в кабинет, те слизаха", разказва Лора Иванова.

Лора не спира да вярва в доброто и справедливостта. Затова призова хората, които като нея имат проблеми, да не губят надежда.

"Да не се отказват, да не остават между 4 стени. Трябва да показваме, че сме живи", каза още Лора Иванова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари