След ледената прегръдка: Растителността в центъра на Русе няма да пострада

4
Те издържат на зимните условия, заяви Марин Койнов, ландшафтен архитект към ОП "Паркстрой" - Русе
Те издържат на зимните условия, заяви Марин Койнов, ландшафтен архитект към ОП "Паркстрой" - Русе Снимка: Facebook

Дърветата и храстите издържат на зимните условия, заяви Марин Койнов, ландшафтен архитект към ОП "Паркстрой" - Русе

Технически дефект е причината за декора на "Леденото кралство" в градската градина на Русе. Минусовите температури запазиха атрактивните фигури, образували се вчера върху дърветата и храстите, но пък притесниха русенци, че ледената обвивка може да унищожи растителността.

Заради ниските температури част от поливната система се е задействала погрешка - автоматичните пръскачки са се включили и са блокирали.

И така водата, обляла дърветата, храстите и цветята, замръзнала в причудливи форми. И вече втори ден русенци с любопитство ги оглеждат, снимат се, но и се тревожат.

"Борчетата са си свикнали на студове. Технически проблем, който се превърна в атракция. Забавляваме се, правим си снимки".

Ледената красота е обхванала 3 вида храсти и смърчове, устойчиви на студ. И според специалистите от Община Русе за тях няма опасност от измръзване, предаде БНТ.

"Те издържат на зимните условия. А както знаем в Русе е имало много по-тежки зими, с много по-ниски температури. В момента е спряла вегетацията отдавна. Няма сокотечение, няма дишане, няма фотосинтеза. Моето мнение е, че няма да има сериозни последствия за растителността", заяви Марин Койнов, ландшафтен архитект към ОП "Паркстрой" - Русе.

От общината обаче призовават гражданите да не се опитват да чистят леда от растенията, защото така могат да ги наранят. Вече има отчупени клонки от тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    До 9+1=12
    В тъп и много прост арабски гражданин, недей да търсиш мозък. Муамар неслучайно го е изгонил от Либия. Този е боклук за арабите, а тука, ахааха и Прецедент да стане. Хубаво че екс съпругата му го постави на място и показа пътя на живот с оная лекичка мърла на село. Абе тоя да го оплачеш направо: ни жена, ни наследници. Едно НИЩО е комуниста-перверзник.
  • 2
    10
    Камен Филипов
    За да се задейства пусков клапан е имало налягане в системата, която е била в зимен режим...:) Селски кмет ,селски извинения... златни
  • 4
    9
    Поредния гаф
    И пак няма виновни, те просто ядат кюфтета на една маса, докато Русе става за смях в национален ефир!
  • 4
    8
    ВЕЙКАТО
    Обичаме те Пенчо.
  • 4
    7
    Напенчупрезкура
    ВЕИкато са виновни че не са затворили крана .А на пенчу кранчето осеменява .Да благодарим на този осеменител.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари