След Кипър и Румъния се притесни от здравната обстановка в България

2
Премиерът Лудовик Орбан предупреди, че не гарантира, че идната седмица ще може да се почива у нас
Премиерът Лудовик Орбан предупреди, че не гарантира, че идната седмица ще може да се почива у нас Снимка: ЕПА / БГНЕС

След Кипър, който въведе задължителни PCR-тестове за пристигащи от България, и Румъния се притесни от обстановката у нас.

Снощи румънският премиер Лудовик Орбан заяви, че който иска да замине тези дни на почивка в България, може да го направи спокойно, но онези, които са планирали ваканцията си след една седмица, ще трябва да направят справка в сайта на Националния институт за обществено здраве, пише днес в. "Адевърул", цитиран от вестник Сега.

"България беше с малък резултат, под 5%, но броят на инфекциите се увеличи достатъчно много, върна се задължителното носене на маски и следим как се развива ситуацията. Засега, който иска да замине на почивка, може да го направи спокойно. Може би тези, които имат планирана почивка след една седмица, ще трябва да следят развитието на съответния показател на сайта на Националния институт по обществено здраве", каза премиерът.

Миналата седмица Словения и Естония въведоха карантина за пристигащи от нашата страна. Снощи стана ясно, че от 25 юни здравното министерство на Кипър е преместило България от страните от т.нар. категория А, които бяха смятани за по-безопасни от гледна точка на разпространението на COVID-19, в категория Б, където са държавите с усложнена обстановка. За тях се изисква сертификат на английски за изследване за коронавируса, направен от сертифицирана лаборатория 72 часа преди полета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари