След ареста Патрик Хики подаде оставка

0
Хики се оттегля от позициите, които заема
Хики се оттегля от позициите, които заема Снимка: ЕПА/БГНЕС

След като беше арестуван по подозрения в незаконно продаване на билети за състезания на олимпийските игри в Рио де Жанейро, Патрик Хики подаде оставка като член на изпълнителния комитет на МОК.

"В светлината на разследването, което започна срещу него днес сутринта, а и заради влошеното му здраве, г-н Патрик Хики реши да се оттегли от позициите, които заема. Това са член на Изпълнителния комитет на МОК, президент на Олимпийския съвет на Ирландия, както и другите функции – Асоциация на националните олимпийски комитети, Европейския олимпийски комитет, член на МОК от Ирландия. Решението му е категорично", се казва в официално изявление Олимпийския съвет на Ирландия, информира БНР.

"Разбира се, Хики ще продължи да съдейства и да помага на всички тези организации, доколкото му позволяват силите", се казва още в съобщението.

Патрик Хики се оттегля от позициите член на Изпълнителния комитет на МОК, президент на Олимпийския съвет на Ирландия, шеф на Асоциацията на националните олимпийски комитети, Европейския олимпийски комитет, член на МОК от Ирландия.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари