Славомир, който отвлече приятелката си, остава в ареста

0
Окръжния съд в Русе разгледа днес мярката за неотклонение на 21-годишния Славомир Евгениев Стоичков
Окръжния съд в Русе разгледа днес мярката за неотклонение на 21-годишния Славомир Евгениев Стоичков

Окръжния съд в Русе разгледа днес мярката за неотклонение на 21-годишния Славомир Евгениев Стоичков.

Той бе задържан в русенското село Писанец след като отвлякъл 23-годишна жена в Търговище. Оказа се, че мъжът е имал връзка с отвлечената жена. Отношенията им приключили, но Славомир решил друго и прибегнал до крайни действия.

Към 19 ч. на 9 юни на тел. 112 позвънила жителка на Търговище. По думите й Славомир я заплашил и със сила я извлякъл от лекия й автомобил "Ауди А3", в който била и 23-годишна нейна позната. Мъжът седнал зад волана, принудил пътничката да остане в колата и се отправил в неизвестна посока. Когато стигнал до Писанец, автомобилът обаче се повредил.

Междувременно полицията открила колата, която Славомир откраднал заедно с бившата си приятелка и постепенно стигнала до къщата за гости, в която се укрива. Точно тогава обаче по все още неустановена причина младата жена пада от прозореца, който е на височина над 3.5 метра.

Тя е с три прободно-порезни рани, счупен таз и множество други травми. Към момента е настанена в интензивното отделение на русенската болница, но без опасност за живота.

Славомир е открит в стаята с порезни рани по ръцете, за които се смята, че е направил сам.

Днес в съдебната зала той бе с превръзки и на двете ръце. Съдебният състав се съгласи с прокуратурата, че с оглед на събраните доказателства и свидетелските показания, към момента може да се направи обосновано предположение, че Славомир Стоичков е извършил отвличане и опит за убийство, предвиждащо наказание до 20 години лишаване от свобода.

Поради това и с оглед на предотвратяване на опит за укриване и евентуално извършване на ново престъпление му бе наложена постоянна мярка "задържане под стража", която подлежи на обжалване в Апелативен съд - Велико Търново.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари