Слави Трифонов се отказа от депутатското си място

0
Заявлението на Трифонов за отказ беше прието с 12 гласа „за“ и един „против“
Заявлението на Трифонов за отказ беше прието с 12 гласа „за“ и един „против“ Снимка: Фейсбук

Имената на избраните депутати в 49-ото Народно събрание ще бъде публикувани на сайта на ЦИК днес

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие решение, с което да обяви имената на народните представители в 49-ото Народно събрание. Това стана по време на днешното заседание на комисията. „За“ решението гласуваха 13 души, а един беше „против“, предава БТА. Предстои решението да бъде обнародвано в Държавен вестник.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова посочи, че имената на избраните депутати в 49-ото Народно събрание ще бъде публикувани на сайта на комисията днес.

"Отново Централната избирателна комисия взе решение за необявяване за избрани на вече избрани депутати", каза по време на заседанието Цветозар Томов, който гласува "против". "Аз съм категорично против тази практика, която е възможно да доведе до много сериозни изкривявания на вота на хората на местните избори, които предстоят. Тъй като взехме такива решения – обявеният списък от нас депутати не съответства на волята на избирателя в пълна степен", обясни мотивите си той.

Председателят на ПП „Има такъв народ“ Слави Трифонов е подал заявление, с което се отказва да бъде народен представител в 49-ото Народно събрание, стана известно на днешното заседание на ЦИК. Заявлението на Трифонов беше прието с 12 гласа „за“ и един „против“. Преди дни Асен Балтов от листата на ГЕРБ-СДС също се отказва от депутатското си място в 49-ия парламент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари