Слави Трифонов: Президентските републики никъде не ликвидират парламентаризма

1
Слави Трифонов даде мнението си в своя фейсбук профил
Слави Трифонов даде мнението си в своя фейсбук профил Снимка: Facebook

Слави Трифонов изрази мнението си в своя фейсбук профил

"На така наречената “политическа класа” и на така наречените “политици”, които са част от нея, много им харесва да бъдат такива, каквито са. Няма значение от коя партия са.

Защото повечето от така наречените “политици” са хора, които освен че нямат никакъв морал, на всичкото отгоре са и хора, които не могат да произведат и две палачинки. И бидейки такива, и бидейки политици, те сега дават интервюта, говорят мъдро, оперират с власт и най вече с пари - с вашите пари.

И могат спокойно с позата на много отговорни да консумират слава и да консумират от вашите пари, тоест да крадат.

И как очаквате на такива хора да им харесва идеята за президентска република?

Затова ще поясня следното: Президентските републики никъде не ликвидират парламентаризма. Напротив - в една президентска република парламентът има много голяма стойност, защото контролира властта на президента.

За пример вижте държави като Франция, Полша, Кипър и други. Това са държави членки на ЕС.

Това не ги прави недемократични и неуспешни - напротив. Сегашните политици, които говорят против президентската република са ходили във Франция и знаят, че лъжат. Просто не искат суверенът да им вземе цялата власт и обективно да я раздели между президентството и парламента. И като ми говорят за еднолична власт, 11 години управлението на Бойко Борисов какво беше? Еднолична власт на министър-председателя, с която се съобразяваха всички власти. Та нали за това сега ГЕРБ са токсични?

Така че случаят със сегашната политическа власт, която говори против президентската република е като историята за крадеца, който крещи “Дръжте крадеца”.

Слави Трифонов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Стига!
    Стига сте ни показвали тази толкова противна, омразна и презирана от цял народ мутра и мафиот! Стига! Вместо да дрънка глупости и простотии, които силно увреденият му мозък произвежда на канвеир, вместо да отвращава все повече дори и малобройните си избиратели - фенове на просташката му чалга, я най-добре да отида на посещение при Васил Илиев! За най-свирепият мафиот и престъпник от подемния свят, става дума - наркотрафикант, бандит, рекетьор, поръчител на убийства и убиец, от него и от мутрите му трепереше цяла България! Въпросният страховит бандит, мафиот и мутра натрупа милиони от контрабандата на нефт, денонощно към Македония и Сърбия заминаваха пълни цистерни, а се връщаха с оръжие!, Та както е известно вечерта, когато гръмнаха това отвратително чудовище на прехода , той е отивал на среща с чалгаря от Учиндол, ама среща е нямало, защото ортакът на Сакатия е бил убит на място! Нека учиндолският "стратег" да отиде при Васил Илиев, та да си проведат разговора, предвиден за оная вечер! Да отиде, и да не се връща! Така де, стига се е мъчил на този диван, на който не може без чужда помощ и задника си да помести, пък няма да мъчи и нас с наглостта, простащината и цинизма си! А, и да носи много здраве на Васил Илиев от СИКаджийската мутра!
  • 6
    1
    русенец
    Славчо, карай нещата едно по едно. Първо прани двамата български космонавти с македонеца в космоса, пък след това останалото. Иначе да ти припомня ти можеше да направиш правителство, но те достраша. Нормално е, от уста всичко е лесно, ама съвсем различно е да го приложиш на дело ако нямаш способности за това. Искам да кажа да си гледаш шоуто, времето ти на политик отмина преди да успееш да го започнеш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари