„Слънцата” с Коледни отличия по Кикбокс

1
На 10-ти декември в град Варна се проведе Коледен турнир по кикбокс организиран от Българската конфедерация по Кикбокс и Муай Тай и спортен клуб „Боил”
На 10-ти декември в град Варна се проведе Коледен турнир по кикбокс организиран от Българската конфедерация по Кикбокс и Муай Тай и спортен клуб „Боил”

На 10-ти декември в град Варна се проведе Коледен турнир по кикбокс организиран от Българската конфедерация по Кикбокс и Муай Тай и спортен клуб „Боил”.

Уникалния по рода си турнир бе организиран основно за младите бойци в юношеска възраст с цел стимулиране първите им турнирни изяви.

148 състезатели от 24 клуба направиха този турнир изключително атрактивен и оспорван колкото държавните първенства.

Русенския спортен клубХелиос” участва с трима свои бойци и се завърна с 3 отличия. Емил Ройдев (ученик в ПГСАГ „Пеньо Пенев”) с много атрактивна и умна игра след три мача се окичи със златно отличие при младежите старша възраст в категория до 69 кг. Дебютанта Свилен Стоянов (ученик в НУИ „проф. Веселин Стоянов”)  след 2 сърцато изиграни мача се окичи с бронз при юношите старша възраст в категория до 63 кг.  Томас Иванов (студент в РУ”Ангел Кънчев”) се завърна с бронз след 2 годишно прекъсване и два тежки мача.

„Слънцата” имаха още един успешен дебют – този път на помощник треньора на клуба Румен Белчев (учител по физическо възпитание в с.Николово). Той беше водач на отбора в това състезание и  подготвяше бойците за техните изяви и ги наставляваше с ценни съвети по време на боевете. Старши треньора на „Хелиос” пък направи своя дебют като старши съдия на надпреварата на татами, което е признание за неговата обективна и безпристрастна преценка като съдия   

Прекрасната реновирана зала на „Юнашки салон” в центъра на Варна едвам побра многото гости бурно аплодиращи изявите на бойците. Множество фирми раздаваха материални награди на изявили се бойци, което направи турнира голям Коледен празник на бойните изкуства.

Базираната в Русе международна компания за бойна екипировка „Будо Бест” бе един от партньорите на събитието. Представителят и Митко Ружинов лично раздаде награди на най-добрите дебютанти в различните стилове, което направи завършека на състезанието още по-добър за всички.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари