Слънчево и горещо в петък

0
Максималните температури ще са между 32° и 37
Максималните температури ще са между 32° и 37

Максималните температури ще са между 32° и 37

През нощта ще е предимно ясно, с временни увеличения на облачността в крайните северозападни райони, там на места ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб югоизточен вятър. Утре ще е предимно слънчево и горещо. Около и след обяд над западните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици, има условия и за градушки. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър.

Максималните температури ще са между 32° и 37°, по-ниски на места по високите полета на Западна България и по Черноморието. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца. Това съобщиха за Агенция „Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен юг-югоизточен, вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.

През почивните дни и в началото на новата седмица в по-голямата част от страната времето ще е слънчево и горещо. След обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, в събота в крайните западни райони ще има изолирани краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, а в неделя и понеделник на повече места ще превали и прегърми. Ще има условия градушки. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от изток.

Максималните температури ще са между 32° и 37°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари