Слънчевият снегорин е в Русе

3

На кого разчита общината за снегопочистването в Русе?

Определено не разчита на фирмата спечелила обществената поръчка. Както винаги или ние сами трябва да си разчистим града или да чакаме по-топли дни да стопят леда и снега.

Предполагам, че всеки от вас е забелязвал 30 минутните "оперативки" на работниците от почистващата фирма, които се повтарят през 15 минути, докато лопатите ги чакат наблизо в някоя пряспа. За снегорините, които обикалят с вдигнати гребла и хабят гориво, парите за което пак излизат от нашия джоб, няма да говоря. За сметка на това граждани и фирми, чинно изпълняват кметските нареждания да си почистят сами тротоарите.

Впрочем, от години с тротоарите съществува следната дилема - през летния период те са на общината, която събира такси от всеки търговец, така нареченото "тротоарно право", докато през зимата се оказва, че тротоарите са на магазините, на заведенията, които трябва да се грижат за тяхната поддръжка. Тоест търговецът винаги плаща, през лятото на общината, през зимата или с личен труд за почистването му, или плаща на други да го чистят. Общината никога не е на загуба.

Човек си задава въпроса, къде отиват парите от бюджета за почистването? Как къде? В джоба на фирмаджията спечелил обществената поръчка. Как и кой печели поръчките на общината, мисля, че не се нуждае от коментар.

И тази години съветвам русенци да изчакат търпеливо да се стопли. Слънчевият снегорин ще почисти улиците и тротоарите, както винаги. Той от днес е тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари