Слънчев петък с хладна утрин

0
Ще духа умерен североизточен вятър
Ще духа умерен североизточен вятър

През нощта вятърът временно ще отслабне, на места и ще стихне. Ще бъде предимно ясно.

Сутринта ще е хладно с минимални температури между минус 2 и 3 градуса и на много места в котловините ще има условия за образуване на слана.

През деня ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Дневните температури ще останат между 10 и 15 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна и Централна България ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 0, на 2000 м - около минус  градуса.

  По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но хладно. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са в интервал 8-12 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В събота ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд, но ще е без валежи. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Сутринта ще е хладно, с минимални температури между минус 2 и 3 градуса, а през деня слабо ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса.

В неделя ще има повече облачност и на отделни места, главно в Южна България, ще превали слаб дъжд. Температурите слабо ще се повишат.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари