Слагат стационарни дрегери по бензиностанциите

1
Инициативата „С бистър ум зад волана“ стартира от утре
Инициативата „С бистър ум зад волана“ стартира от утре Снимка: МВР

Целта е хората да избягват шофиране при наличие на алкохол в кръвта

„Българската петролна и газова асоциация“ започна инициатива „С бистър ум зад волана“.

Кампанията е организирана в партньорство с Министерство на вътрешните работи и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Официалното откриване на кампанията ще бъде преди великденските празници, на 13 април.

В рамките на инициативата ще бъдат безвъзмездно осигурени стационарни стендове за тестване за алкохол, които ще бъдат разположени в бензиностанции в цялата страна, включително ОМВ, ШЕЛ, Петрол, Ромпетрол, Лукойл и Газпром, информира bTV.

Тестването е доброволно и напълно безплатно. Тестът отнема само 2 секунди. Стационарният дрегер измерва алкохола в дъха изключително бързо и прецизно. Резултатът е индикативен: ако светне зелена светлина - няма алкохол или той е под рисковия за шофиране праг. Ако светне червена - водачът по-добре да не сяда зад волана.

Инвестираме в тези стендове, защото сме установили, че хората не знаят дали в организма им е останал алкохол след последната му употреба. На тези стендове всеки човек може самостоятелно, напълно безплатно, лесно, бързо и анонимно да провери дали има алкохол в дъха. Важно е да се знае, че самостоятелното тестване за алкохол е напълно независимо от проверките за алкохол на пътната полиция. Кампанията има ограмотяваща цел, като се стреми хората да станат по-информирани и по-отговорни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    инженер-регулировчик
    В града движението на МПС е ограничено на 40 км/ч. Спазват го малко хора , предимно учебните и някои съвестни, възпитани и културни шофьори. А би трябвало поне 95 % от водачите да го спазват.
  • 3
    4
    до №2
    Ти добре ли си? Явно не си пил хапчетата днес? Гонки и опасни катастрофи по Липник стават нощем и вечер, не в час пик или по обед. Според теб точно на спирката ли трябва да дебнат, където има подлез за пресичане, или на място където има ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ, УЧИЛИЩА, ОКОЛО ДЖЪМБО, и т.н.? Тая камера можеше да свърши полезна камера на опасен участък, а вместо това дебне хората прибиращи се от работа... Използвай тиквата си по предназначение, тиквеник.
  • 5
    3
    Херо
    Чудесно но кога най-после ще има кръвни лаборатории за изследване на наркотици в кръвта най после това е безумно след като се прилагат проверки с дрегери разни с които се доказа че не отчитат адекватно, толкова много хора са потърпевши и си загубиха работата си!
  • 5
    2
    до 1
    Чудесно! От кога нормалните граждани призоваваме да се спрат тия гонки по "писта Липник". Явно ти си от "състезателите" щом си недоволен. Нищо де, няма да се плашиш. Ще ходиш пеш известно време да ти дойде акъла. Ще ида да ги почерпя даже, да ги мотивирам всеки ден да са там и на други места по бул. Липник. По възможност да са там докато ви вземат книжките и ви смъкнат номерата на цялата шайка пишман състезатели.
  • 3
    1
    русенец
    Тъпите куки днес пак сложили тринога камера на Липник на спирката на Петър Караминчев, вместо да свършат малко истински полезна работа на опасно място...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари