Слабо захлаждане през почивните дни

0
До 38° ще достигнат температурите този следобед
До 38° ще достигнат температурите този следобед

До 38° ще достигнат температурите този следобед

Пореден ден с горещо време в почти цялата страна предстои с максимални температури между 31° и 36°, само по Черноморието - от 27°до 30°. Ще преобладава слънчево време, а вятърът ще бъде слаб, с посока от изток-североизток.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, а утре отново ще преобладава слънчево време, в комбинация със слаб североизточен вятър, информира БНТ.

В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна в планинските и североизточните райони от страната, където на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури още ще се повишат и ще са между 33° и 38°.

С повишението на температурите се увеличават и районите с най-високата степен на риск от възникване на пожари, екстремален, областите в червен цвят на картата.

Слънчево ще бъде утре и по Черноморието, с повече облаци главно по северното крайбрежие, където на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми.

Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 31°, температурата на морската вода е 23°-25°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините също ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност в следобедните часове, когато на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури в курортите ще са между 19° и 30°

Слънчево и горещо време се очаква утре и в много райони от Европа, включително и на Балканите. С валежи и гръмотевици ще бъде в страните от Централна Европа. Много по-хладно от обичайното ще остане във Франция и на Британските острови.

У нас, през почивните дни времето ще бъде предимно слънчево, но ще има и следобедни превалявания, на повече места в събота в западната половина от страната, където са възможни локални интензивни явления и градушки. Дневните температури слабо и временно ще се понижат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари