Скулпторът Даниел Кънчев ще твори на Националното биенале в Шумен

1
Ваятелят на паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците ще твори наред с още 7 свои колеги на тема „Тракийски мотиви“
Ваятелят на паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците ще твори наред с още 7 свои колеги на тема „Тракийски мотиви“ Снимка: Русе Медиа

Ваятелят на паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците ще твори наред с още 7 свои колеги на тема „Тракийски мотиви“

От днес до 29 юли на територията на Природния парк „Шуменско плато“ ще се проведе Национално биенале по скулптура. Темата на форума е „Тракийски мотиви“. Целта е да се обърне внимание на културно-историческото наследство, оставено от народа на траките по нашите земи.

В биеналето ще участват осем скулптори – Калоян Тодоров и Бехчет Данъджъ от Шумен, Владимир Веселинов и Радко Вълчев от Велико Търново, Даниел Кънчев от Русе, Атанас Стоянов от Бургас, Ангел Каравланов от Пловдив и Олга Йорданова от София.

За изработването на скулптурите ще се използва врачански камък, а участниците ще творят в двора на „Зеленото училище“, което се намира на Шуменското плато.

Идеята на творците е чрез скулптурното изкуство да се опознае културно-историческото наследство на Шумен и региона, значението му за страната, както и популяризирането на града и неговите забележителности като притегателно място за създаване на изкуство.

Организатор на Националното биенале по скулптура е Община Шумен.

Амбицията на организаторите е събитието да се провежда на територията на ПП „Шуменско плато“ през две години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари