Скоро нашите политици ще внасят китайци, виетнамци, ганайци, за да има какво да управляват

2
Партиите в парламента започнаха да се озлобяват към българите в чужбина, не искат да си имат главоболие да им уреждат гласуването
Партиите в парламента започнаха да се озлобяват към българите в чужбина, не искат да си имат главоболие да им уреждат гласуването Снимка: Dunavmost, архив

В парламента не приеха да се гласува по пощата в Западна Европа и САЩ. Това решаваше проблема с българите там - по една секция за гласуване по пощата в посолства, консулства ще намали броя на секциите и опашките. Но, не го приеха, защото това нарушавало равното право на гласуване

Сега ми пишат българи от Китай - ЦИК е изключил изцяло българите там от участие в изборите. Там са повече, отколкото в Япония, а в Токио ще гласуват. На последните избори в Пекин и Шанхай са гласували стотина души. В Токио - по-малко. Значи, отказваме гласуване по пощата, защото нарушавало равното право на глас, ама можем да изключим българите в някои страни от участие в изборите.

Партиите в парламента започнаха да се озлобяват към българите в чужбина, не искат да си имат главоболие да им уреждат гласуването.

Да, в други страни законът лишава от право на гласуване хората с двойно гражданство, хората живели над 5 години в чужбина и др. Но нашата емиграция е друга - хора, напуснали по принуда да си търсят хляба, поради закрита промишленост и селско стопанство.Преди всичко хора на наемния труд, гастарбайтери. Повечето се надяват да се върнат у нас. Да се върнат в обезлюдена България, в която няма работна ръка.

И партиите тук вместо да се загрижат за тези българи, да приемат сънародниците си като равни, сигурно ще приемат закони да поощрят внасянето на работна ръка от Африка и Азия.

По гласуването на българите в чужбина си личи стремежът им като на българите у нас да променят нещо. Преди години гласуваха предимно за ГЕРБ, още нова партия с надежда да реформира. Като останаха излъгани от демагогия, кражби и злоупотреби, сега гласуват за "Има такъв народ" да отстрани ГЕРБ. Над 170 хил. гласа от чужбина се получиха на последните избори, през юни може да са по-малко, но по-важно е българите там да се чувстват като част от родината си.

Иначе полиците трябва да си внасят китайци, виетнамци, ганайци, за да има какво да управляват, че то тук икономика и хора не останаха.

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари