Скопие се жалва от България пред Европа и САЩ за нарушаване на човешките права

0
Министърът на правосъдието на Северна Македония е изпратил писма до САЩ, ЕС, ОССЕ и СЕ
Министърът на правосъдието на Северна Македония е изпратил писма до САЩ, ЕС, ОССЕ и СЕ

Министърът на правосъдието на Северна Македония е изпратил писма до САЩ, ЕС, ОССЕ и СЕ

Министърът на правосъдието на Република Северна Македония Кренар Лога е изпратил писма до посолството на САЩ в Северна Македония, Делегацията на ЕС в страната, Мисията на ОССЕ и Програмния офис на Съвета на Европа, с които ги информира за неизпълнение на решения на Европейския съд по правата на човека от страна на Република България, съобщават от Министерството на правосъдието, предаде БТА.

В писмата, които са изпратени заедно с 14-те присъди, се посочва, че Министерството на правосъдието (на Северна Македония) търси подкрепа от международната общност в областта на насърчаването и защитата на човешките права. Изпълнението на тази цел предполага наличието на непрекъснат ангажимент и последователно спазване на международните задължения, които Република Северна Македония е поела като страна, която в момента е в процес на европейска интеграция. Спазването на международните документи е изключително важен сегмент, за който страните членки на ЕС, но и страните, които претендират за членство в ЕС, е необходимо да се застъпват, пише в съобщението.

В него се посочва, че международната общност е изключително важен партньор на Република Северна Македония, който участва във всички процеси на реформи, и който несъмнено твърдо и последователно отстоява зачитането на върховенството на закона, поради което Министерството на правосъдието на Северна Македония счита, че е от особена важност „да се актуализира темата с неизпълнението на решенията на Европейския съд за правата на човека, като се подчертае необходимостта от подкрепа от страна на международната общност за последователното изпълнение на решенията му”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    НАГЛОСТТА НЯМА ГРАНИЦИ
    Наглостта на българите говорещи македонски диалект няма граници и хулят родината си. Явно макетата са решили да заобиколят ветото на България. Сега е време на всички наши лопитици единодушно да заявят на Европейския съюз, че ако бъде заобиколено българското вето или отменят практиката решениета да се вземат с единодушие /именно с цел заобикаляне на нашето вето/ то тогава БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОСЛЕДВА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. И ще има BULEXIT. Нека Шолц си прибере македонците, но ние напускаме.Този човек някога бил ли е в Македония, защото когато преди 4 години бяхме, на въпрос от наша страна защо така цапат и изхвърлят боклуците си, кой ще чисти и ще се грижи за екологията им, говорещите македонски диалект нагло отговориха ЕВРОПА ЩЕ ПЛАЩА, НИЕ ЩЕ ЦАПАМЕ. Е, кажи как не сме един народ
  • 0
    3
    джони
    Ти, много меко се изразяваш, направо пендайски.
  • 3
    2
    Вървете на майната си!
    Тези сърбизирани македонци да спрат да ни крадят историята щото ще го духат!
  • 8
    1
    Аз
    Ти си ги пуснал под одъра, те се качили на одъра!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари