Скандал в парламента заради депутати, които не носят маски

0
От БСП заявиха, че отказват да продължат заседанието докато Гърневски е в пленарната зала
От БСП заявиха, че отказват да продължат заседанието докато Гърневски е в пленарната зала Снимка: БГНЕС / Архив

Скандал се разрази днес по време на заседанието на Народното събрание заради депутати, които не носят маски

Споровете започнаха още сутринта, когато без предпазно средство беше депутатът Павел Шопов. Председателят на парламента Цвета Караянчева му направи забележка на няколко пъти, а един от квесторите дори му занесе маска. Въпреки това Шопов не я сложи. Когато той взе думата, за да критикува ръководството на парламента, че му праща актовете вкъщи, а не го прави публично, председателстващият заседанието Емил Христов му взе думата и му спря микрофона. Той наказа Шопов с отстраняване от едно заседание, предаде „24 часа“.

По време на последната точка от дневния ред се стигна до сериозен скандал заради маските между ГЕРБ и БСП. Спас Гърневски се обърна към депутатите от левицата и ги обвини, че половината не носят предпазни средства или са под носовете им. Сред тях беше и Георги Гьоков. Гърневски беше порицан от Емил Христов.

Георги Свиленски от БСП поиска по-сурово наказание за депутата от ГЕРБ – отстраняване от три заседания на Народното събрание. Христов отговори, че вече е порицал народния представител и му е наложил наказание по този начин.

Гърневски пък обяви, че в пленарната зала трябвало да има железен ред и не можело цял ден да има човек без маска, който бил потенциален заразител.

От БСП заявиха, че отказват да продължат заседанието докато Гърневски е в пленарната зала. Те дори заплашиха Христов, че ако не го отстрани, ще стартират подписка за неговото освобождаване от зам.-председателското място. Христов отговори, че ако искат по-сурово наказание, трябва да се обърнат към Председателския съвет на парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари