Скандал в БТА прерасна в юмручен бой

0

Спор в БТА - София доведе до бой по време на пресконференция.

Темата на медийното събитие бе свързана с „произвола на съд, частни съдебни изпълнители (ЧСИ), банки, лихвари и монополисти”.

Още в началото на пресконференцията обаче се намеси човек от местата за журналисти, който започна да крещи и да обвинява говорителите, че не са прави, предаде Флагман.

Тия членове, дето сега ще се борите предизборно, съм ги спрял тринайста година”, извика той.

На това водещият пресконференцията Ивайло Илиев, който се представи за председател на ново гражданско движение „Покана за доброволно изпълнение”, отсече: „Изгонете този господин!”.

Какво ще гониш, бе”, отговори му бунтарят, който според организаторите на брифинга се казва Чавдар Янев.

Янев тръгна към трибуната с думи към Ивайло Илиев: „Яде и пи, сега ми се правиш на протестър, нещастник!
Представител на говорителите на брифинга се опита да спре Чавдар Янев, който бе изпаднал в истерия. Янев обаче насочи яда си към него и започна да му вика: „Не ме блъскай, не ме бутай, бе!”

В следващия момент той му нанесе няколко юмрука в лицето. Един от ударите изглежда не попадна в целта и Чавдар Янев залитна.

Потърпевшият иначе показа завидно търпение и не отвърна на юмруците. След като няколко човека се намесиха, бунтарят Чавдар Янев бе изведен навън.

Междувременно той бе подкрепен от съратничка, която обяви на микрофона, че Ивайло Илиев е „кредитен милионер, който не иска да си върне дълга”.

Според нея, действията на Илиев и компания ще засилят допълнително правата на ЧСИ-тата и монополите.

Говорителите на брифинга обявиха, че Чавдар Янев и съпругата му спечелили дело срещу „Топлофикация” по чл. 410 от Гражданско-процесуалния кодекс (ГПК). Дружеството обаче тръгнало да прави нови измами чрез цедиране и прехвърляне от чл. 410 на чл. 417. И тъй като от новото сдружение „Покана за доброволно изпълнение” се противопоставили на това, Чавдар Янев и жена му ги обвинили, че са част от схемата.

Иначе от сдружението алармираха, че у нас действала организирана престъпна група на държавно ниво, включваща институции, съдии, ЧСИ-та, банки и др., която нарочвала хора за длъжници и ги ограбвала.

Законът бил много добър, но не се спазвал и никой не взимал мерки срещу това. Съдии и институции тълкували превратно нормите – закони и наредби, и позволявали даден човек, без да може да се защити, да бъде определен за длъжник. Следвало бързо конфискуване на имота без уведомление и без възможност за защита в съда.

Европейските норми също не се спазвали.

След въпрос на „Флагман” - дали има осъдени институции в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, обаче от сдружението не успяха да посочат пример.

От новата гражданска инициатива организират протести всяка вечер пред Съдебната палата в София и пред президентството. Демонстрациите ще бъдат тази седмица между 18 и 20 ч.

Те призоваха за протести и в другите градове. Заканиха се след изборите да организират и гражданско неподчинение.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари