Системно трошат чешмичката под носа на полицията

1
Най-бруталното посегателство върху обществената чешма до МВР Русе бе в края на юли, когато корпусът бе ритан, съборен и изкъртен от основи
Най-бруталното посегателство върху обществената чешма до МВР Русе бе в края на юли, когато корпусът бе ритан, съборен и изкъртен от основи Снимка: БГНЕС

Обществена чешмичка в Русе, изградена в непосредствена близост до сградата на ОД на МВР и Градския стадион, за пореден път стана обект на вандализъм.

Този път са изкъртени и откраднати чучурът за пиене и спирателните кранове, предава БГНЕС.

Чешмичката е поставена от общината в началото на 2016 г. Още през октомври е потрошена, а за последния месец на 2017 г. има четири регистрирани посегателства. Най-бруталното бе в края на юли, когато корпусът бе ритан, съборен и изкъртен от основи. Наложи се тя да бъде демонтирана и повторно свързана към водопреносната мрежа.

Хората, които минават край нея, се чудят на кого и с какво тази чешма пречи. „Толкова е удобна и с добро разположение. Оттук минават толкова много хора, колоездачи и майки с колички, а ето че за пореден път е извадена от строя. Освен това е съвсем близо до стадиона и се ползва и от запалянковците“, коментираха русенци.

От общината сезирали органите на реда, като призовават отново гражданите да сигнализират за всички вандалски прояви на тел. 112 или на електронната поща на общината.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари