Система за следене качеството на въздуха заработи в Русе

2
Информация за състоянието на атмосферния въздух ще бъде достъпна и чрез електронни табла, разположени пред сградата на общината пред дирекция "Местни данъци и такси"
Информация за състоянието на атмосферния въздух ще бъде достъпна и чрез електронни табла, разположени пред сградата на общината пред дирекция "Местни данъци и такси" Снимка: Dunavmost

Система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух заработи в Русе.

Това съобщиха от общинската управа в града.

Системата е свързана със сървърите на Министерството на околната среда и водите, като показва данните в реално време от измервателната станция на територията на града.

Информация за състоянието на атмосферния въздух и метеорологичните параметри ще се оповестява ежедневно. Тя ще постъпва в реално време в националната база данни в Изпълнителната агенция по околна среда и на интернет страницата на община Русе.

Информацията ще бъде достъпна и чрез електронни табла, разположени пред сградата на общината и пред дирекция "Местни данъци и такси" на ул. "Котовск" в Русе. Те ще показват всеки отделен показател на качеството на атмосферния въздух - характеристика, източници и пределно допустими концентрации, а също и графика с количеството измерени емисии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари