Сиромашкото лято си отива: От утре студ, дъжд и сняг

0
Очакваме през следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт
Очакваме през следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт Снимка: Shutterstock

След необичайно топлото време за ноември, идва ред на чувствително застудяване и температури около нормата за месеца.

Очакваме през следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт. Вятърът от северозапад ще се усили до силен, а заедно с него ще прониква по-студен въздух и температурите ще започнат да се понижават. Ще преобладава облачно време и на места, главно в Предбалкана и Източна България, ще превали дъжд. По-значителни ще са валежите късно следобед над Южна България. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, максималните - между 12° и 17°, съобщават от Метео Балканс.

В планините няма да е подходящо за туризъм - там очакваме чувствителна промяна на времето. През деня ще преобладава облачно време и на места ще превали слаб дъжд, над 1700 метра - слаб сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра - около нулата.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Очакваме и по-значителни валежи над Североизточна България. Ще духа до умерен североизточен вятър и температурите ще се понижават. Максимални температури на въздуха: 13°-16°.

Жълт код: Издаваме за силни валежи, като очакваното количество за кратко време може да надмине 10-15 л /кв.м. Те ще са придружени от силен вятър.

Оранжев код: Издаваме за интензивни и продължителни валежи, не е изключен на изолирани места над Северна Гърция и Северозападна Турция те да са придружени от гръмотевици.

Времето в София

Времето над столицата ще се разваля. Очакваме и слаби валежи от дъжд и понижение на температурите. Вятърът от северозапад ще се усили и ще прониква по-студена въздушна маса. Максималните температури ще са около 14-15°С.

Прогноза за ФПЧ

Не се очакват замърсявания в по-големите градове - стойностите на фини прахови частици ще са около нормата.

Времето на Балканите

Над по-голямата част от Балканите ще преобладава облачно време. Очакваме и валежи, като по-значителни ще са те над Североизточна Гърция и Северозападна Турция . Повече разкъсвания и намаления на облачността ще има над западната половина от полуострова. Температурите ще се понижават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари