Сирийските бунтовници се лекуват в тайна болница на Ердоган!

0
Медицинска сестра разкри, че дъщерята на Ердоган оглавява тайната болница /на снимката: Сюмейе Ердоган/
Медицинска сестра разкри, че дъщерята на Ердоган оглавява тайната болница /на снимката: Сюмейе Ердоган/

Медицинска сестра, пожелала да остане в анонимност, разкри пред "Iran Daily", че Сюмейе Ердоган, дъщеря на турския премиер Реджеп Ердоган, оглавява тайна болница, в която лекува сирийски бунтовници, борещи се срещу властта на Асад.

Секретната сграда се намирала в югоизточния турски град Шанлъурфа.

34-годишнaта медицинска сестра заяви, че болницата осигурява медицински грижи за ранените, които са прехвърлени от Сирия.

Тя работела 7 седмици в болницата и станала свидетел как "почти всеки ден турски военни камиони ни докарваха десетки ранени бунтовници". По време на престоя си там, видяла няколко пъти дъщерята на Ердоган.

Жената получавала щедра заплата от 7,500 долара. "Те обаче не знаеха, че аз съм алауитка*, защото заради Ердоган нашето малцинство е презирано..." Тя предполага, че позицията на турското правителство за нейната вяра е причина за уволняването й от болницата по-късно.

След отстраняването си, сестрата живее в страх да не бъде арестувана от турската полиция и разузнавателните служби.

От FRONT.BG припомняме, че по-рано тази година Сюмейе Ердоган обяви, че ще замине в иракския град Мосул, за да помогне на бунтовниците. Ирак е обсипан с актове на тероризъм от бунтовниците още от юни 2014 г.

Правителството на Ердоган е един от основните поддръжници на групата, бореща се срещу Асад. Това става ясно още от доклади през 2011 г, които доказват, че Анкара активно обучава екстремистите в Сирия и улеснява преминаването им през Турция.

На 12 юни пък турски вестник "Today Zaman" разкри, че Анкара е позволила на бунтовници се да се разхождат свободно из град Шанлъурфа, където се намира тайната болница.

Източник: FRONT
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари