Сириец се опитва да "заслепи" полицаи с 1000 лева

0
Абдулрахман хвърлил в автомобила на полицаите сумата от 265 евро, 70 лв. и 300 щатски долара, за да не изпълнят служебните си задължения
Абдулрахман хвърлил в автомобила на полицаите сумата от 265 евро, 70 лв. и 300 щатски долара, за да не изпълнят служебните си задължения

Около 3.30 ч. същият ден на автомагистрала „Тракия“ в близост до разклона за с. Верила полицейски автопатрул установил, че в района се намират 27 чужди граждани без документи.

При извършената проверка от служителите на МВР Абдулрахман хвърлил в автомобила им сумата от 265 евро, 70 лв. и 300 щатски долара, за да не изпълнят служебните си задължения.

Обвиняемият е целял по този начин да мотивира полицейските служители да не задържат 27-те чужди граждани по надлежния ред и да им позволят да се придвижат до вътрешността на град София, а в последствие и да напуснат България.

Мохамед Абдулрахман пребивава в РБългария с хуманитарен статут. Той е осъждан на 16.12.2013 г. за това, че на 21. 12. 2012 г. на летище София съзнателно се е ползвал от официален документ с невярно съдържание.

Наложено му е наказание 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от 3 г.

В изпитателния срок на това осъждане Абдулрахман е извършил и настоящето престъпление. На 12 май СГП е постановила задържането на сирийския гражданин до 72 часа. По искане на Прокуратурата днес СГС взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Абдулрахман.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари