Сирак изпраща дарения на възрастни хора в цяла България

15
Кирил отделя от собствените си скромни средства, за да дарява хранителни продукти на възрастни хора
Кирил отделя от собствените си скромни средства, за да дарява хранителни продукти на възрастни хора Видео: NOVA

Да нямаш нищо, но да даряваш.

Сирак се превърна в благодетел на бедни и самотни хора. Десетокласникът Кирил Балдев от Центъра за настаняване в село Звъничево изпраща дарения на възрастни хора в цяла България. Кирил отделя от собствените си скромни средства, за да ги дари с хранителни продукти в навечерието на коледните празници.

Запознайте се с Кирил. Той е на 17. Съдбата му е отредила да израсне без родители, но това вместо да го обезкуражи го тласка към най-благородното -   да иска дарява. От няколко дни  Кирил сам обикаля селата из България и дарява хранителни продукти на възрастни хора.

Правя го, защото аз като малък също съм нямал каквото съм поискал. Нямал съм пари за училище. Дори е имало вечери, когато съм нямал дори какво да ям. Ял съм хляб със сол. И ги разбирам тези хора да нямаш, да няма кой да те посети”, споделя Кирил, предава NOVA.

В навечерието на коледните празници е решил да стопли сърцата на над 200 нуждаещи се самотни хора. Една от тях е и 77-годишната баба Бойка от пазарджишкото село Бошуля. За възрастната жена, която живее с пенсия от 240 лева, и малкото хранителни продукти за нея са голяма помощ.

„Ще си направя питка. Ще си направя ориз с пиле. Имам едно мисирче ще си го изпека. И  съм много доволна, че това което ми дават, ми го дават от сърце”, каза Бойка Мчекова.

17-годишният Кирил живее в Център за настаняване от семеен тип в село Звъничево и е ученик в пазарджишката математическа гимназия. Въпреки, че едва свързва двата края, той е решил да даде малкото пари, които има, за да зарадва другите. И тъй като сам не се справя, заради многото нуждаещи се, помагат  му приятелите.

Всичко струва около 300 лева. Една приятелка ми помогна с цялата сума. Заедно с нея отидохме да напазаруваме в Пазарджик. Разчитам на най-близките ми приятели.  На месец мога да отделя  10-15 лева. Като с тези пари, които аз отделям, мога да помогна на около 10 души, защото аз съм на мнение, че и една леща да купиш на един пенсионер, те ще се зарадват”, казва Кирил.

След пет месеца Кирил ще трябва да напусне социалния център, в който живее, тъй като навършва пълнолетие и ще се наложи да се грижи сам за себе си. Мечтата му е да учи политология в Софийския университет. И въпреки, че ще му е трудно да се издържа, казва че отново ще помага. За Кирил това не е първата акция на благотворителност. Наскоро той дари 500 тома литература на различни библиотеки у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари